Site icon Her Türlü İçerik

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Spread the love

Bu yazımızda sizlere derin ve serin bir nefes aldırmak için Türkiye’nin En Güzel Plajları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Havaların ısınmaya başlaması ile de tatil planları yapılmaya başlanır. Bütün bir yılın yorgunluğunun atılması ve bunun yanında da yeni bir dönem içinde enerji depolamak içinde tatil zamanları çok önemlidir. Tatil planları ise nereye gidileceği, deniz keyfi ve gidilecek yerdeki plajlara bakılmaktadır. Ülkemizde çok sayıda koy ve birbirinden güzel plajlar yer almaktadır. Henüz tatil planı yapmayan ya da kararsız olanlar için Türkiye’nin en güzel 15 plajı hakkında yazımızı okuyarak aradığınız soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Fethiye’nin Kalbi: Ölüdeniz

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Muğla denince akla Fethiye ve Fethiye denince ise de Ölüdeniz gelmektedir. 2006 yılında güzelliği tescillenmiş bir kumsaldır. Durgun bir göl olarak nitelendirilen Ölüdeniz muhteşem kumları ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

Kaputaş Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Antalya’da Kaş ve Kalkan arasında bulunan yolda yer almaktadır. Nefes kesici güzelliği ile de serin bir suya kucak açmaktadır. Ulaşımı nispeten biraz daha zahmetli olsa da bu yolculuğa değecek eşsiz bir yerdir.

Bozcaada’da Saklı Güzellik: Akvaryum Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Bozcaada bakır rengi plajları ile de özel bir yere sahiptir. Akvaryum Plajı, deniz severlerin görmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Üzerinde mevcut bir tesis olmadığı içinde el değmemiş bir güzelliktir. Yalnızca araba ile gidilebilmektedir.

Çeşme’nin İncileri: Ilıca Plajı ve Altınkum Plajı

Çeşme Altınkum Plajı

Çeşme, ülkemizin en önemli tatil beldelerinden bir tanesidir. Ancak Çeşme’yi bu kadar değerli yapan ise içerisinde yer alan plajı ve sıcak su kaynaklarıdır. Ilık su sevenler için ideal bir yerdir. Ailecek çıkılacak bir tatil içinde hoş bir seçenektir. Sığ suları çocuklar için güvenli bir alan oluşmasına imkan vermektedir.

Altınkum Plajı’da altın renginde kumları ile de ülkemizin en güze 15 plajından bir tanesidir.

Hoş Bir Tatil Planı: Çıralı Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Caretta Caretta’ların buluşma mekanı olan Çıralı Plajı kamp yapmak içinde şahane bir yerdir. Doğal güzelliklerin içerisinde hem yeşilin hem de mavinin sonsuz huzurunda dinlenmek için ideal bir plajdır. Hafif serin olması ise de burayı eşsiz kılan özelliklerinden bir tanesidir.

Sessiz ve Huzurlu Bir Plaj: Amos Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Tatili sessiz ve huzurlu bir yerde yapmak isteyenler için Amos Plajı iyi bir seçenektir. Bozburun Yarımadası’ndadır. Tarihi öğeler ile denizin buluştuğu kelimelerin anlatmaya yetmediği bir plajdır.

Dalyan’ın Gizli Hazinesi: İztuzu Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Çok nadir görülen plajlardan biri olan İztuzu Plajı hem deniz suyu hem de tatlı suyun arasında yer almaktadır. Caretta Caretta’larda yumurtalarını bu plaja bırakmaktadır. Doğanın bu muhteşem hazinesi tatil yapmak isteyenler içinde güzel bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Uzun ve İnce Bir Plaj: Badavut Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Plajlar söz konusu olduğunda her birinin boyutu birbirinden farklı olmaktadır. Badavut Plajı’da uzun ve ince bir plajdır. Bir koyda yer aldığı içinde hem derinlik hem de dalga bakımından idealdir. Ancak su biraz soğuk olabilmektedir.

Kleopotra Plajı ve Phaselis Plajı

Kleopatra Plajı

Mısır’in önemli bir sembolü olan Kleopotra’dan adını alan bu plaj Antalya’da bulunmaktadır. Berrak bir deniz ile altın renkli bir kumsalın birleşmesi ile meydana gelmiştir. Sadece yüzme değil su sporlarının yapılabildiği çok renkli bir yerdir.

Phaselis Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Antalya’nın ünlü plajları içerisinde yer alan Phaselis Plajı, Kemer ile Tekirova arasında bulunmaktadır. Çam ormanları ile berrak bir deniz bu plajda kavuşmaktadır. Eski limanda bulunan kalıntılar içerisinde yüzmenin keyifli olduğu bir plajdır.

Patara Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Antalya’da antik bir kentte denizin tadını çıkarmak isteyenler için Patara Plajı güzel bir alternatiftir. 12 km uzunluğundadır. Sığ bir deniz olduğu içinde aile tatilleri içinde listede yer alması gereken plajlardan biridir.

Alaçatı-Çeşme Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Sörfçülerin merkezi olan Alaçatı güzel ve altın rengi kumları ile de spor ve tatil için muhteşem bir yerdir.

Hisarönü Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Marmaris ile Datça yolu üzerinde yer alan eşsiz plajlardan biri olan Hisarönü Plajı rüzgarın ve doğanın güzelliğinin eksik olmadığı bir plajdır.

Sarımsaklı Plajı

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Kuzey Ege’de yer alan plaj Ayvalıkta’dır. Plajın uzunluğu 7 km olup hareketin ve eğlencenin çok fazla olduğu bir yerdir. Beyaz yakın bir renkte olan kumlar ile berrak denizin kavuştuğu doğaüstü bir güzelliktir.

Diğer gezi rehberi başlıklarımız

Diğer google aramaları

Exit mobile version